Erkel Ferenc Vegyeskar (Budapest)

DSC_0339A kórus az 1948-as megalakulása után 1997-ben két fiatal karnagy (Tardy Gergely és Frank Zoltán) irányításával újjáalakult, s azóta is ebben a formában működik. 2002-ben Cseri Zsófia vette át a kórus vezetését.

A kórus minden szempontból (életkor, foglalkozás, nem, zenei képzettség) vegyeskar, de az éneklés, a zene szeretete és a közös cél erősen összeköti a tagokat. A kórus célja, hogy a különböző zenei stílusok kórusirodalmából minél több „értékálló” művet megtanuljon, s azokat hitelesen tolmácsolja a hazai és külföldi közönség számára. A mai magyar kórusirodalom népszerűsítését különösen fontosnak tartják. Több mű ősbemutatója is az Erkel Ferenc Vegyeskar nevéhez fűződik.

2012 óta minden évben házigazdái a Szinkópa Vegyeskari Találkozónak.

A KÓTA minősítő hangversenyén „Kiemelt hangversenykórus” fokozatot nyertek, több hazai (Budapest, Debrecen) és nemzetközi (Bréma, Gelnhausen, Gorizia, Nagybánya, Derry) kórusversenyen értek el előkelő helyezést, illetve kaptak különdíjat.

Az Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya, Dr. Cseri Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Zeneelmélet Tanszékének főiskolai docense, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója.DSC_7044

1998-tól társkarnagyként, majd 2002 óta a kórus karnagyaként vesz részt az Erkel Ferenc Vegyeskar munkájában. Karnagyi munkája során több karnagyi különdíjban részesült.